City Sport Sint Niklaas - Kapelstraat 69 - 9100 Sint-Niklaas - tel. 03 766 34 51
Badminton

Club kledij

U bent voor uw club of team op zoek naar een geschikte outfit? Inclusief bedrukking? City Sport adviseert! Er zijn zo veel verschillende types kledij op de markt dat je vaak door het bos de bomen niet meer ziet. Tennis, volleybal, voetbal, badminton,... het is zoals de fabrikanten het zeggen: bij elke sport hoort een specifieke outfit. Stof, snit, afvoer van warmte, gevoeligheid voor vuil,...

Bedrukking en lettering
Clubkledij is pas compleet als je kan personaliseren. Rugnummers, borstnummers, namen of sponsorvermeldingen zorgen voor een mooie uitstraling - en het hoeft niet duur te zijn. Kledij, sportzakken en/of trainings, geen probleem! En, twee, drie,... kleuren? Voor elke opdracht kan u bij ons terecht.

Ontwerpdienst
U heeft nog geen logo en wil een uniek gestileerd ontwerp laten maken? Begin hier niet zelf aan. De technische vereisten voor een perfecte afwerking liggen hoog en naast een eerste schets (als je al een idee hebt) laat je de uitwerking best over aan een onderlegde graficus.

Stofkeuze voor bedrukking
Door de verschillende productiemethodes voor sportkledij moet je soms opletten op welke manier je gaat bedrukken. De meeste natuurlijke vezels (zoals katoen) worden effectief gekleurd. Voor polyester of acryl kunstvezels schakelen vele fabrikanten over op 'sublimatie', waarbij de vezels gekleurd worden door inkt te verdampen op de textiel, meestal via een digitaal systeem. Dit maakt de kleren erg kleurvast (wassen) maar er zijn ook nadelen: gesublimeerde kledij is vaak gevoelig voor sterk direct zonlicht (vervagen van de kleuren) n er treedt vaak een chemische reactie op met de inkt tijdens het bedrukken. Dit zorgt voor een vervloeing van de kleur met de inkt, waarbij een minder egale mengkleur kan ontstaan (bijvoorbeeld: witte opdruk op rode kledij kan licht roze worden).

Dekkingsgraad
Bij gebruik van lichte drukkleuren (wit, geel,...) zie je normaalgezien steeds de kleur van de kledij 'doorschijnen'. Om de beste kwaliteit te garanderen zorgen wij voor een tweede inktlaag na de eerste korte droging. Zo schijnt de kleur niet meer door en heb je een mooi contrast. Voor het bedrukken van donkere of gekleurde kledij (rood, blauw,...) met lichte of felle kleuren (wit, geel,...) hou je daarom best rekening met een kleine kost voor deze extra dekkende laag.